LilleQ – Sexslave

Der er andre der har skrevet meget bedre om det emne, så jeg nøjes med at anbefale nogle links og citere lidt fra dem.

Sexslave befriet af politiet” er en overskrift de fleste sikkert husker noget om en lille seddel hun gav en betjent “Help me. I sex slave from Lithuania…” så er der sikkert en prås der går op for flere.

Stort set alle medier har skrevet om en ung kvinde fra Litauen, der blev holdt som sexslave i et hus i Vanløse. Læs for eksempel i Jyllands-Posten her. Jeg tænker, at læserne her på bloggen må spørge sig selv, hvordan jeg kan sidde her og skrive om, at opfattelsen af menneskehandel er
helt forkert, når der nu er en konkret sag, der tilsyneladende indeholder alt det, der er den gængse forestilling om menneskehandel.

Medierne skriver jævnligt den slags dramatiske historier. I første forsøg, lige når sagerne er kommet op, ligner de altid fordommene: En ung kvinde er blevet tvunget eller narret til at komme til Danmark for at være sexarbejder. Her får hun taget alle næsten alle penge af bagmændene, og danske kunder udnytter samvittighedsløst situationen. Men den beskrivelse holder sjældent, når det kommer til stykket, og sagerne bliver afdækket.” (fra bloggen Nedsat Dømmekraft)

Der kan man læse lidt mere om forskellige af de sager som bloggeren har undersøgt nærmere, efter de har været på forsiden i medierne og hvad han får gravet sig frem til hvad der mere konkret er foregået som de store overskrifter, medierne og andre glemmer af oplyse om, om sexarbejdere fra andre lande end Danmark om migration, fattigdom, om handelsaftaler, traficking, sexslaveri og hvor upportunistisk man bliver når de eneste få muligheder man har når man er fattig og mangelfuldt uddannet, bliver gjort forbudte af dem der har magt, penge og utællelige muligheder og uddannelse.

Og sidst fra en helt anden ende af spektret en blog om grundloven, borgerrettigheder og hvad de forskellige lovindgreb, lovudvidelser og videre beføjelser myndigheder og politikere har opnået med dem. Og eksempler på sager der vedkommer dig og mig og os alle. En blog med et mål om at grave op i dyndet af de konsekvenser som år med “restfølelse”, generel mistænkeliggørelse af almindelige borgere som konsekvenserne af bla terrorloven og krav om “strengere straffe” og de overgreb de indgreb medfølger. Overgreb der dukker op alle steder hvor borgere rammes.

En 19-årig kvinde fra Litauen var hovedperson i en af de mest omtalte kriminalsager i Danmark i 2011. Men meget tyder på, at hendes bøn om hjælp i en vanskelig situation endte med at blive forkludret i det danske retssystem, så en familiefar fra hendes hjemland blev udsat for et justitsmord.” og videre… “Men da dommen blev afsagt ved Retten på Frederiksberg den 15. december, blev den 36-årige kun idømt ni måneders fængsel. Da de seks måneders afsoning under varetægtsfængslingen svarede til den normale rabat i forhold til den formelle strafudmåling, blev han straks løsladt og, i overensstemmelse med dommen, udvist.

Men dombogen, som jeg har fået aktindsigt i, viser, at der på et helt afgørende punkt hverken var beviser eller vidneudsagn mod den tiltalte. I stedet blev han dømt på det, som i rettens begrundelse bliver kaldt en ”formodning” om, at han var skyldig.

Dombogen viser imidlertid også, at denne formodning mere eller mindre var grebet ud af den blå luft fra dommerens og domsmændenes side.” (fra: Jydske Blog)

Hvor jeg vil sige at overskriften er meget sigende, desværre, om noget af det der foregår i de danske retssale i dag.. Skyldig indtil det modsatte er formodet…og ikke som det burde være: Uskyldig indtil det modsatte er bevist.

En nærmere forklaring i det gør Jydske blog i indlægget her Hvor der gåes lidt i dybden på konsekvenserne af ihærdige politikere og mediers fokus på retsfølelsen og hvad det har af konsekvenser på varetægtsfængsling, på efterforskning, på domsafsigelse og i sidste ende, fyldte fængsler af varetægtsfænglsede som sidder frihedsberøvede i op til mere end et år uden dom. Og hvor dømte derfor i rigtig mange tilfælde er frie mænd direkte efter domsafsigelse eller meget kort tid efter, da de allerede har afsonet den fulde tid eller meget hurtigt de 2/3 dele som gør prøveløsladelse muligt hurtigt… Hvor sager som fx denne her dukker op og om den såkaldte krænkede retsfølelse, sager der får vores blod til at koge over af raseri og krækede følelser og kræve strengere straffe og fokus på retsfølelsen….

Om LilleQ

Sanset, fornemmet, følt, tænkt, erkendt og oplevet... livet og erotikken
Dette indlæg blev udgivet i Opdagelser og erkendelser og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

13 svar til LilleQ – Sexslave

 1. tsn siger:

  Det er ret tankevækkende, at det danske retssystem, kan domsfælde på formodninger og ikke beviser. For mig at se er det et skred.

 2. ledrakenoir siger:

  Ja det danske retssystem “in action” gi’r i hvert fald ikke os en troværdig ballast til at fortælle andre ude i verden hvordan de skal gøre – så skal det i hvert fald være med “Iskal ikke gøre som vi gør men som vi si’r” – vi har som danskere lige nu ikke rigtigt noget at ha’ vores bedrevidenhed i… ;-/

  • LilleQ siger:

   @ Andrik.

   Man kunne få den tanker der ikke rigtigt længere er nogen bedrevidenhed, overhovedet…tomme tønder buldrer mest, er det ikke sådan man siger?

   Jeg synes det i høj grad giver stof til eftertanke, iveren for at vedtage flere love, flere indgreb i borgeres privat- og arbejdsliv af et velvoksende bureakrati hvor den ene efterhånden ikke ved hvad den anden gør og kontrollen og detalstyringen har taget overhånd. hvor krav om flere og strengere straffe og restfølelse ikke fører til det vi tror.. men til mindre retssikkerhed, flere overgreb og mere og mere begrænsende frihed for den enkelte borger i Danmark.

   • ledrakenoir siger:

    #.lilleQ – 25022012.1227
    Meget enig, i mine øjne burde man feje for egen dør inden man begyndte at belære andre og hvor meget de gør tingene forkert (i “vores” øjne) – og ja den (påtagede) bedrevidenhed kan i mange tilfælde ligge på et meget lille sted – personligt har jeg opholdt mig især de seneste 6-7 år i kortere og længere perioder forskellige steder i udlandet – det gi’r (meget) stof til eftertanke når man så om sige har mulighed for at iagttage os selv fra en anden vinkel – det tror jeg så på i den sidste ende er sundt… 😉

    • LilleQ siger:

     Nu er jeg ikke så berejst, men derfor kan man godt undre sig over at den “bedrevidenhed” vores styre i dag blamerer sig med på mange områder er meget lig med den “bedrevidenhed” de så ihærdigt bekæmper og forbander og visse steder endda anvender våben og krigsmateriel.

     Nu er Danmark et af eventyrenes arnesteder, vha H.C. Andersen, men det betyder jo ikke at vi skal fastholde myter og gamle skrøner, alene for at kunne kontrollere, styre og formidle sin “bedrevidenhed”…

     Jeg faldt i øvrigt et sted over dette link.. http://www.paolopatrizi.com/index.php?/projects/migration/

     “Most migrant women, including those who end up in the sex industry, have made a clear decision to leave home and take their chances overseas. They are headstrong and ambitious women who migrate in order to escape conflict, persecution, environmental degradation, natural disasters and other situations that affect their habitat and livelihood.
     Ensuring a better future for one’s family in Nigeria is a principal motivation for emigration within and outside the trafficking networks. Working abroad is therefore often seen as the best strategy for escaping poverty.” (citat fra linket)

     Billederne er både groteske og tragiske men indeholder også der hvor der er kvinder på billederne en ufattelig viljestyrke og elegance, udstrålende fra dem… Jeg forsøger ikke at idyllisere deres liv og valg, for klart det kunne være bedre. Der burde være andre muligheder for at bekæmpe ens egen fattigdom… Men når man må leve som indsmuglet migrant så har man ikke ret mange muligheder for at bekæmpe de vilkår man præsenteres for da man ingen rettigheder har som menneske, som fattig, som migrant og slet ikke som migrantsexarbejder… Tænk hvad arbejds- og opholdstilladelser ville gøre, hvad rettigheder som arbejdstager og selvstændig erhvervsdrivende ville give en af muligheder for at bekæmpe sin egen fattigdom og tænke på hvor meget det ville betyde for udbredelsen af den demokratiske proces til de lande vi ellers delvis bekæmper og og “redder” at friheden, rettighederne mulighederne kommer fra de der er ellers anses som lost cases, der skal reddes fra dem selv og verden fra dem, når de fængsles?

     • ledrakenoir siger:

      #.lilleQ – 27022012.1055
      Nu behøver man heldigvis heller ikke hoppe over den anden side af grænsen for at løfte sig op og kigge over det danske samfund – men når nu anledningen er der så gi’r det en god udsigtpost… 😉

      Det er også mit indtryk at der findes mange resourcer i kvinder på steder i det udenlandske hvor man som dansker i ‘smørhullet’ ikke regener med det – har kva min dont været med (norske) samarbejdspartnere været i eksempelvis Tunesien en del gange og der kan man ved at åbne øjnene se potentiale til at kvinderne der kan løfte sig og også se at deres indflydelse måske undervurdes set fra ‘kolonihaven’ langt nord på – ikke sagt at der ikke er plads til forandringer, det er der bestemt – helt bestemt… 😉

      Men i selvsamme kolonihave der er selvtilfredshed og bedrevidenhed måske den allerstørste hæmsko for bevægelse – ikke at jeg på nogen måde er Poul Nyrup’fan men han sagde en gang i anden forbindelse de i mine øjne guldkorn “Det må vi kunne gøre bedre” og helt subjektivt så synes jeg der er mange steder hvor vi danskere kunne være lidt bedre uden at der af den grund gik noget fra os – når det synspunkt luftes så er det ikke ualmindeligt at flosklen “Så flyt” modtages – det bedste eksempel på at bedrevidenheden og selvtilfredsheden sidder som klapper for nogens øjne… ‘smiler’

      Jeg er så “gammel” at jeg ka’ huske alle os danskeres vittigheder om svenskerne og alle deres tossede regler, hvor alt som udgangspunkt var forbudt – svenskerne er godt ‘tossede’ hvis de ikke griner af os nu – for vi har overhalet dem med flere længder for længst – det virker som målet er en assimilering så vi alle er helt ens – men det gør det jo også meget nemmere for at det politiske aristokrati (uanset farve, de har fælles interesse) kan håndtere os i deres egen interesse… 😉

      • LilleQ siger:

       Andrik..

       Det at jeg kan huske den gang svenskervittighederne florerede, må vel så også betyde at jeg er “så gammel” :-/ 😉
       Selv om jeg formoder du har krydset et par dage mere på kalenderen end jeg har 😉

       du har ret al den iver med regler, mere kontrol, detailstyring, love og kvotesnak virker meget mere som om assimilering og enstretning er målet, frem for at skabe rum og accept af mangfoldighedens nuancer.

 3. LilleQ siger:

  Jeg har tilføjet og ændret i indlægget.. da jeg synes der manglede noget.

 4. Charlotte siger:

  Kære LilleQ, Jeg har ikke hørt om sagen (godt klaret ik 😉 ) og indholdet i dit indlæg er stort og omfattende og interessant og det vil jeg se frem til at kigge nærmere på med alle linksene og debatterne. Egentlig kiggede jeg lige i dit forrige indlæg og ville bare imponeret sige: 30 kommentarer!!!! Det er altså sejt LilleQ!! Ligesom det i aviserne er på leder- og debatsiderne at avisens ånd skal findes er det i kommentarerne en blogs ånd og liv findes. Det er så fedt, at du får sat nogle gode debatter igang. Well done.

  Kh. Charlotte

  • LilleQ siger:

   Kære Charlotte.

   … jeg skal altså venne mig til det ikke er Irene længere… 🙂 Charlotte sætter andre billeder på min nethinde og de skal lige implementeres, i mit hoved.

   En af de mange links jeg virkeligt kan anbefale er Jydske Blog…. Ham der skriver den formår, for mig, at præsentere tingene på en måde som er klar, tydelig og helt enkel og begribelig….og jeg er ellers rigtig god til at ligge den slags ting som lyder tørt, teoretisk, og langt over min fatteevne som fx pensionsordninger i en bunke med en forventing om at det går nok af sig selv. Men Jydske blog, der er mange pråse gået op for mig ved at læse der….og samtidig også visse krumme tæer over de grænseoverskridende brud på rettigheder vi i som borgere i dag bydes og udsigten til endnu flere og mindre fri bevægelighed for den enkle…. også skræmmende.

   Og tak… sikke en kompliment, jeg bliver helt varm indeni 🙂
   Kærligst

 5. ledrakenoir siger:

  #.lilleQ – 29022012.1941
  Ja jeg har ganske givet krydset flere dage i kalenderen… ‘smågriner’

  Jeg synes at det var meget bedre at fremelske mere ansvarlig og frihed hos den enkelte i stedet for alt det gas med politikernes evige detaillovgivings’cirkus som i den sidste ende fjerner folk fra at kunne ta’ ansvar selv… ;-/

  • LilleQ siger:

   Andrik.

   “Jeg synes at det var meget bedre at fremelske mere ansvarlig og frihed hos den enkelte i stedet for alt det gas med politikernes evige detaillovgivings’cirkus som i den sidste ende fjerner folk fra at kunne ta’ ansvar selv… ;-/ ”

   HØRT 🙂

 6. Amazing things here. I am very satisfied to peer your post.
  Thank you so much and I’m having a look ahead to contact you. Will you kindly drop me a mail?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s